16.8 LASIA MAAILMALLE-DESIGN NIGHT IN HELSINKI

Welcome to the Lasia Maailmalle-design night 16.8.2016 at 11.00 – 20.00,  Gallery Mafka&Alakoski, Iso Roobertinkatu 19 Helsinki. I’ll show some of my original glass cartoon illustrations and explain the creative process behind the latest glass comic that will be exhibited in Glasrijk Tubbergen Glass Festival in Holland.

Tervetuloa Lasia Maailmalle-tapahtumaan 16.8 klo 11-20, Galleria Mafka&Alakoski, Iso Roobertinkatu 19 Helsinki. Esillä on näyttelyesineiden lisäksi alkuperäisiä lasisten sarjakuvien kuvituksia, lasiveistosten prototyyppejä sekä luonnoksia. Tapahtuman tarjoiluista vastaavat Peltolan Juustola sekä Rönnvikin Viinitila.

 

27.8 EXHIBITION OPENS IN KUOPIO

My glass cartoon is exhibited in Kuopio Gallery G12 together with Kirsti Tuokko’s paintings. Kuopio is the birthplace of many stories captured in glass, because it’s where I have spent many summers as a child. Welcome to the opening party: Saturday 27.8.2016 at 16 – 18 PM! Exhibition will open 27.8. – 15.9. 2016.

Tervetuloa taidenäyttelyn avajaisiin Kuopion Galleria 12:sta lauantaina 27.8.2016 klo 16 – 18! Lasikertomukseni on esillä yhdessä Kirsti Tuokon maalausten kanssa. On hienoa saada näyttely kotiseudulleni Savoon, koska Kuopio on useiden lasisten kertomusteni syntypaikka. Näyttely avoinna 27.8. – 15.9. 2016.

G12 KUOPIO
Maaherrankatu 9
70100 Kuopio
ti-to 12-18, pe-la 11-16

 

27.8 EXHIBITION ON FRANKFURT DESIGN FAIR

My drinking glasses and lamps will be exhibited in the Tendence-fair. Talents-exhibition shows the works of young European design professionals. Vuoksi drinking glass captures the movement of a fluttering fabric inside the glass material. The bottom of the glass is transparent and it directs the light into the liquid inside. The combination of transparent and opaque flirts with light and shadow. Each glass has it’s own breath because the movement of the cloth-like colour is frozen inside the glass during the glass blowing process. Tendence is open 27.-30.8.2016.

Esittelen juomalaseja ja valaisimia Frankfurtin designmessuilla. Talents-näyttely kokoaa yhteen nuoria eurooppalaisia suunnittelijoita, joilla on uusi ja mielenkiintoinen lähestymistapa muotoon ja materiaaliin. Vuoksi-juomalasissani ajatuksena on vangita kankaan liike lasin sisään. Suupuhalletut esineet leikittelevät lasin optisilla ominaisuuksilla, valolla ja läpinäkyvyydellä. Näyttely auki 27.-30.8.2016.

Messe Frankfurt Exhibition GmbH
Ludwig-Erhard-Anlage 1
60327 Frankfurt am Main
Telephone +49 69 75 75-0

Vuoksi drinking glass will be exhibited in Frankfurt design fair 2016.
Vuoksi drinking glass will be exhibited in Frankfurt design fair 2016.

 

28.9 GLASRIJK TUBBERGEN 2016 

In September me and Marja Hepo-aho will participate in the international contemporary glass art festival Glasrijk Tubbergen as the representatives of Finland. There will be 2 young glass artists from each European Union country. I use 100-years old graal technique mixed with modern 3D-design in my works. My sculptures are stories drowned under the glass surface. Marja uses glass together with natural stones and blows her forms directly on the stone – combining these two elements together. In Tubbergen our art is joined together and we also teach rare Scandinavian techniques to the visitors during the blowing demonstrations with master glass blower Kari Alakoski. More info in Glass Is More Magazine.

Syyskuussa matkustan Alankomaihin Glasrijk Tubbergeniin yhdessä Marja Hepo-ahon kanssa. Tubbergeniin on kutsuttu kaksi nuorta lasitaiteilijaa jokaisesta EU-maasta. On suuri kunnia päästä edustamaan kansainvälisessä joukossa Suomea. Asetan näyttelyssä esille lasisia kertomuksiani, joissa 100-vuotta vanha graal-perinne yhdistyy moderniin 3D-teknologiaan. Marjan töissä miksataan lasia luonnonkiveen. Järjestämme tapahtumassa myös useita lasinpuhallusnäytöksiä mestarilasinpuhaltaja Kari Alakosken kanssa. Niissä vanhat skandinaaviset lasitekniikat nousevat pääosaan. Lisää tietoa Glass Is More design-julkaisussa.

Glasrijk Tubbergen 2016

28.9 – 2.10.2016

Raadhuisplein 4, Tubbergen

The Netherlands

In Netherlands I will be exhibiting some of my latest glass stories about dream animals.

 

 

15.10 EUROPEAN GLASS FESTIVAL 2016

In October begins the European Glass Festival 2016 that has invited 16 european glass artists to participate. It is great to be in this amazing event as the representative of Finland. The exhibition will be held in Wroclaw, The European Capital of Culture 2016 15.10.2016 – 23.10.2016. After this the exhibition will tour in Łódź (the City Art Gallery in Łódź), Legnica (the Art Gallery in Legnica); Jelenia Góra (the Karkonosze Museum, Krakow (the BB Gallery).

Lokakuussa matkustan European Glass Festival 2016-tapahtumaan edustamaan Suomea. Näyttelyyn on kutsuttu 16 eurooppalaista lasitaiteilijaa. Näyttely järjestetään Euroopan kulttuuripääkaupungissa Wroclawissa 15.10.2016 – 23.10.2016, josta se jatkaa Łódźin, Legnican ja Jelenia Góran kaupunkeihin.