A Karelian folklore about the origin of the Universe is one of the main inspirations of the Aika sculptures. According to the story, the Big bang was not one of it’s kind. It’s just one bubble in the boiling water that is constantly turning and simmering. 

sini_majuri_origo kopio
A folklore about the origin of the Universe is one of the main inspirations behind the Aika sculptures. The pieces are a mixture of science and fairytale.
sini_majuri_origo2 kopio
According to a Karelian story, the Universe is like boiling water, constantly moving and changing
The symbol of eternity is hidden inside thick glass
sini_majuri_aika3 kopio
The green color is made by coloring the glass in the furnace green

sini_majuri_lasistudiolla kopio

Tervetuloa Taiteiden Yönä tapaamaan lasitaiteilija Sini Majuria ja tutustumaan tämän uusiin Aika-näyttelyn teoksiin!

Taiteilijatapaaminen pidetään Helsingin gallerialla Taiteiden Yönä, torstaina 23.8. kello 17.00-21.00. Vapaa pääsy, tervetuloa!

Aika on lasinen kertomus, jossa nykyteknologia kohtaa lasinpuhalluksen perinteet. Jokainen lasiveistos on katkelma surrealistista tarinaa, joka on kuin optisten illuusioiden kautta ratkaistava arvoitus. Kiehtovalla ja erityisen haastavalla tekniikalla luodut teokset esittelevät lasipinnan alla olevia kolmiulotteisia kuvamaailmoja.

Näyttelyn teema, aika, on yhtä moniulotteinen kuin lasi materiaalina. Aika on suhteellista. Pieni hetki voi määritellä koko ihmisen – emmekä kuitenkaan pysty muistamaan edes tärkeimpiä hetkiä täydellisesti.

Veistoksissa massiivinen lasi yhdistetään taiteilijan omakätisiin kuvituksiin, joissa ajan ja paikan ulottuvuudet sekoittuvat. Kun kuvat suljetaan lasin sisään, ne pysyvät muuttumattomina vuosituhansia. Taiteilija kertoo teosten kautta myös meidän ajastamme ja vangitsee sen näin aikakapseleihin tuhansiksi vuosiksi.

Aika-näyttelyn tapahtumasivu Facebookissa.

Sini Majuri: Aika 8.8.-8.9.2018
Taiteilijatapaaminen Taiteiden Yönä, torstaina 23.8. kello 17-21
Vapaa pääsy

Galleria Mafka&Alakoski
Iso Roobertinkatu 19
00120 Helsinki

 

Pictures by Heidi-Hanna Karhu, Helsinki